De populairste jongerenreizen bestemmingen zijn te vinden in maar liefst 12 verschillende landen, met ieder land een heel eigen karakter en eigen gebruiken. Welke jongerenreizen bestemmingen passen het beste bij jou? Vergelijk Jongerenreizen.nl maakte verschillende top 5-lijstjes en deelde de landen in op basis van een aantal eigenschappen: feest, anders dan anders, goedkoop, ver weg en dichtbij. Ook hebben we onze top 5 van aanbieders toegevoegd. Bekijk hieronder onze jongerenreizen bestemmingen ingedeeld op categorie.

Allemaal aanbiedingen op een rijtje

Kijk bij de jongerenreizen bestemmingen hieronder of je al de reis van je dromen erbij ziet staan. Zo ja, boek dan meteen en profiteer van de lage prijs!

[feed]

Top 5 feest

Waarschijnlijk de enige categorie van jongerenreizen bestemmingen waarnaar iedereen kijkt. Want jouw vakantie draait maar om 1 ding: feest! Lange tijd was Spanje de grote aanvoerder van de feestlanden, maar niet meer. De nieuwe nummer 1 zal je waarschijnlijk weinig verbazen. Bekijk hieronder de party places, de meest feestelijke toplocaties van onze jongerenreizen bestemmingen:

 1. Griekenland
 2. Spanje
 3. Italië
 4. Bulgarije
 5. Portugal

Top 5 stranden

Als je brak bent van het feesten, is niks fijner dan neerploffen op het strand. Culturele uitjes kun je altijd nog plannen. Maar op welke jongerenreizen bestemmingen kun je het lekkerst bakken terwijl je je kater probeert uit te slapen? We hebben de landen met de mooiste stranden voor je op een rijtje gezet. Hier de top 5 jongerenreizen bestemmingen voor wie ze graag extra bruin bakt:

jongerenreizen bestemmingen

 1. Tunesië
 2. Griekenland
 3. Kroatië
 4. Spanje
 5. Turkije

Top 5 anders dan anders

De jongerenreizen bestemmingen voor wie iets anders dan anders wil, zijn ook zeker de moeite van het bekijken waard. Om verwarring te voorkomen: ook hier kun je keihard los, alleen bestaan deze bestemmingen niet uit straten vol Broodje van Kootje-achtige tenten. Je hebt er… hoe zeggen we dat… nog wat authentieke cultuur. Dit zijn onze top 5 ‘anders dan anders’ jongerenreizen bestemmingen:

jongerenreizen bestemmingen

 1. Hongarije
 2. Malta
 3. Bulgarije
 4. Tunesië
 5. Kroatië

Top 5 goedkoop*

Jongerenreizen gaan vaak naar bestemmingen die redelijk betaalbaar zijn. Al kun je het ook zo gek maken als je wilt en een peperdure vakantie met je vrienden boeken. De gemiddelde jongere zal het echter niet zo heel breed hebben, en heeft daarom waarschijnlijk wel wat behoefte aan een zacht prijsje voor zijn reisje. Hieronder de goedkoopste jongerenreizen bestemmingen:

jongerenreizen bestemmingen

 1. Terschelling
 2. Spanje
 3. Hongarije
 4. Italië
 5. Portugal

*last minutes niet meegerekend

Top 5 ver weg

Dit is meer om over op te scheppen bij je vrienden of voor als je van feitjes houdt. Of misschien wil je zeker weten dat je ouders niet stiekem meekijken en daarom zo ver mogelijk van huis zijn. Wat je reden ook is, je kunt je jongerenreis uitzoeken op hoe ver de bestemming van huis ligt. Dit zijn de jongerenreizen bestemmingen waarvoor je het verst moet vliegen. Let op: verwar niet afstand met reistijd. Een busreisje Blanes duurt namelijk langer dan een vlucht naar Turkije. Hieronder de jongerenreizen bestemmingen voor wie houdt van kilometers maken:

 1. Turkije
 2. Gran Canaria
 3. Griekenland
 4. Tunesië
 5. Portugal

Top 5 dichtbij

Je kunt natuurlijk ook liever dicht bij huis zitten. Handig als je onderweg je scheermes blijkt te hebben vergeten. Of bang bent voor heimwee (waar we verder geen grappen over zullen maken). Ook hier moet je niet afstand met tijd verwarren. Dat ligt aan je vervoer. Wij vertellen je alleen wat in kilometers de dichtstbijzijnde locatie is. De dichtstbijzijnde jongerenreizen bestemmingen zijn:

jongerenreizen bestemmingen

 1. Terschelling
 2. Kroatië
 3. Italië
 4. Hongarije
 5. Spanje

Top 5 aanbieders

Kan de bestemming van je jongerenreis je minder schelen dan de touroperator die je erheen brengt? We hebben alle aanbieders van jongerenreizen voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij zelf de juiste operator vinden. Alle operators uit onze top 5 brengen je overigens meer dan graag naar de bestemming van je jongerenreis! Onze top 5 aanbieders van jongerenreizen:
jongerenreizen bestemmingen

 1. Beachmasters
 2. GOGO
 3. GoFun
 4. Sunplugged
 5. X-travel

Wat is jouw top 5 van jongerenreizen bestemmingen?

Leuk hoor, dat wij alle jongerenreizen bestemmingen in allerlei lijstjes zetten en indelen zoals wij (en velen met ons) vinden dat ze horen te staan. Maar denk jij er ook zo over? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw mening. Dus als jij de jongerenreizen bestemmingen in 1 of meerdere categorieën anders zou indelen, laat het ons dan hieronder in de comments weten!

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>