Slik je medicijnen en ga jij binnenkort op vakantie? Heel veel mensen nemen medicijnen mee op hun vakantie en vaak zien we daar helemaal geen probleem in. Maar apothekers waarschuwen nu dat bepaalde medicijnen een hoop gezeur kunnen geven aan de grens. Dus lees dit even goed door en voorkom dat je beboet wordt als je met medicijnen op vakantie gaat!

vakantie medicijnen

Met medicijnen op vakantie gaan kan over het algemeen probleemloos, maar er zijn enkele uitzonderingen op deze regel. En lang niet iedereen is op de hoogte van deze wetten, die kunnen leiden tot hoge straffen. Apothekersorganisatie KNMP waarschuwt dat slaapmiddelen en ADHD-medicijnen voor behoorlijk wat moeilijkheden kunnen zorgen aan de grens, met hoge straffen tot gevolg. Het gaat om medicijnen die onder de Opiumwet vallen, zoals sommige slaap- en kalmeringsmiddelen en morfineachtige pijnstillers. Ook Ritalin en Concerta, twee populaire medicijnen bij ADHD, vallen onder de medicijnen die kunnen leiden tot strenge straffen bij de douane.

Wat te doen als je met medicijnen op vakantie gaat?

Je kunt eenvoudig met medicijnen op vakantie gaan door te zorgen dat je een Schengenverklaring bij je draagt. Doe dat wel op tijd, want het kan vier weken duren voordat je de verklaring in huis hebt. Deze veklaring moet je voldoende helpen aan de grens als je met medicijnen op vakantie gaat binnen Europa. Wil je met medicijnen op vakantie buiten Europa? Check dan even de regels van dat land. Neetje ingenieus Googelen of even het consulaat van dat land hier in Nederland bellen zou voldoende moeten zijn. Of kijk even op de informatiesite van het Ministerie van Volksgezondheid. Want je kunt maar beter goed voorbereid zijn als je met medicijnen op vakantie gaat.

Vakantie al geboekt?

De zomer is er al bijna, dus jij hebt je vakantie al lang en breed geboekt, toch? Nee?! Kijk dan snel bij onze jongerenreizen aanbiedingen en onze jongerenreizen bestemmingen en pak nog op de valreep die superlekkere deal, zodat jij deze zomer nog even goed uit je dak kunt gaan!

Previous post

Feestvakantie? Kijk uit dat je ouders niet meekijken!

Next post

This is the most recent story.

admin

admin

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>